Sibirski ginseng iz ekološke pridelave 100g
-10%

Sibirski ginseng iz ekološke pridelave 100g

Šifra: DTSG1
Razpoložljivost: Na zalogi

Sibirski ginseng je adaptogena rastlina vrste Eleutherococcus senticosus. Gre za rastlino, ki je bližnji sorodnik kitajskega ginsenga (Panax Ginseng). Spekter učinkovin obeh rastlin je zelo podoben.

Posebna ponudba:8.99€
Stara cena:9.99€
Prihranek:1.00€
-+

Postavite vprašanje za ta izdelek

Sibirski ginseng se že tisoče let uporablja v Rusiji in na Kitajskem. Rastlina je pravzaprav bodičast grm, ki raste v vzhodni Rusiji, na Kitajskem, Japonskem in v Koreji. Uporabni deli rastline je predvsem korenina, ki se jo lahko uporablja v različnih oblikah (od mletja do ekstraktov).

Mleto korenino sibirskega ginsenga so uporabljali že kitajski cesarji. Rastlina zraste od dva do tri metre v višino, a tu in tam se najde kakšen grm, ki zraste tudi do sedem metrov v višino. Rastlina ni zelo razvejana in ima bodice. Moška rastlina ima modrovijolične cvetove, ženska rastlina pa rumene cvetove. Iz teh cvetov se razvijejo sadeži, ki so črne barve in vsebujejo od 5 do 6 semen, ki so razporejena v obliki zvezde.  

Uporabni del rastline je korenina, pravzaprav korenika, iz katere izrašča več koreninic, ki so lahko dolge tudi do petnajst centimetrov. Lastnosti sibirskega ginsenga so podobne kot lastnosti običajnega ginsenga, ki pa je navadno dražji. Priljubljen je predvsem od leta 1984, ko so ga na olimpijskih igrah množično uporabljali sovjetski športniki, da bi na naraven način dosegli boljše rezultate.

V Evropi je bil sibirski ginseng še do nedavnega neupravičeno v senci kitajskega ginsenga. Ko so ga pričeli uživati tudi astronavtipri zahtevnih vesoljskih podvigih, ki zahtevajo njihovo dobro fizično pripravljenost in absolutno koncentracijo, je postalo jasno, da sibirskega ginsenga ni potrebno podcenjevati.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro
Vse cene z DDV | Vse pravice pridržane | Trgovina Diabetes.si © 2015 | Izdelava: Zap-Team

Twitter novice

Pišite nam

Pomoč pri nakupi v naši spletni trgovini.

Lokacija

Dolenjska cesta 22,
1000 Ljubljana

01/542 5004