Prijava na e-novice:

Splošni pogoji uporabe in piškotki

SPLOŠNI POGOJI UPORABE IN PIŠKOTKI

 

Splošni pogoji uporabe spletne trgovine na portalu DIABETES.SI

 

1. DEFINICIJE POJMOV

 

Lastnik in skrbnik (v nadaljevanju: skrbnik) spletnega portala Diabetes.si je Zavod za izobraževanju o diabetesu, Bezenškova ulica 18, Ljubljana, Telefon: 01 542 50 04, E-pošta: revija.dita@siol.net, Davčna številka: SI 82729026, Matična številka: 2268523000, IBAN SI56 0201 2025 8256 645 (NLB d.d.)

Uporabnik spletnega portala je vsakdo, ki obišče katerokoli stran spletnega portala Diabetes.si (v nadaljevanju: uporabnik).

 

Spletni portal Diabetes.si (v nadaljevanju: portal) je namenjen obiskovalcem, ki jih zanimajo vsebine in produkti namenjeni diabetikom.

 

2. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV IN UPORABNIŠKIH VSEBIN

 

Skrbnik portala se obvezuje, da bo spoštoval določbe Zakona o varstvu osebnih podatkov. Osebni podatki uporabnika, pridobljeni ob registraciji, bodo varovani in brez njegovega pisnega soglasja ne bodo posredovani tretjim osebam.

 

Vse uporabniške vsebine so skrbno varovane in nedostopne tretjim osebam, razen v primeru pisnega soglasja uporabnika. Uporabniške vsebine so namenjene izključno strokovni javnosti.

 

3. AVTORSKE PRAVICE

 

Vsebina portala, razen uporabniške vsebine, je v lasti skrbnika portala in zato avtorsko zaščitena z veljavnimi zakoni. V vsebino je vključena tudi grafična podoba tega portala z vsemi grafičnimi elementi. Vsakršno kopiranje in objavljanje te vsebine na drugih spletnih mestih ali portalih je prepovedano, razen v primeru pisnega dovoljenja                           skrbnika portala.

 

4. OPRAVLJANJE NAKUPOV IN POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV

 

Za opravljanje nakupa mora uporabnik posredovati podatke, ki so označeni z zvezdico. Uporabnik mora vsa zahtevana polja izpolniti z resničnimi podatki. Izdajanje za drugo osebo je kaznivo dejanje. Uporabnik portala se strinja z uporabo kontaktnih podatkov za pošiljanje sporočil, ki jih generira portal Diabetes.si. Sporočila se morajo                              nanašati zgolj na vsebino in tematiko, ki sta del portala. Na željo uporabnika mora skrbnik portala pošiljanje sporočil prekiniti.

Splošni pogoji spletne trgovine Diabetes.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov(ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah(ZEKom-1), Obligacijskim zakonikom(OZ) ter na podlagi priporočil GZS.

Spletna trgovina DIABETES.SI je odprta vsak dan, 24 ur na dan, razen v izjemnih primerih, ko zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

 

5. CENE

Vse cene so v evrih (EUR) in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV), ne zajemajo pa stroškov dostave oziroma poštnine. Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila. Roki veljavnosti akcijskih cen so navedeni v spletni trgovini. Akcijske cene oz. posebni popusti, veljavni ob nakupu, se ob oddaji naročila samodejno upoštevajo in jih ni treba posebej uveljavljati.

6. NAČIN PLAČILA

·         z nakazilom na račun skrbnika (po ponudbi/predračunu),

·         po povzetju,

·         s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, MasterCard®, Visa, Visa Electron, American Express (preko spletnega plačila), BA Maestro, Diners club),

·         z gotovino ob prevzemu,

·         Pay Pal.

7. DOSTAVA

Artikli, naročeni v spletni trgovini Diabetes.si, gredo na pot v najkrajšem možnem času. Našemu logističnemu centru v Ljubljani posvečamo posebno pozornost, saj sta hitrost in udobnost dostave za nas ključnega pomena. Cena dostave je 3.90€. Ob nakupu nad 40€ je dostava brezplačna. Če so artikli na zalogi v našem centralnem skladišču, gredo na pot običajno še isti dan.

 

8. PIŠKOTKI (Cookies)


Spletna stran www.diabetes.si uporablja piškotke, v katerih shranjuje informacije o tem, katere strani uporabnik obišče in spremeni vsebino spletne strani glede na vrsto brskalnika ali glede na druge informacije, ki jih pošlje uporabnik preko brskalnika.

 

9. OMEJITEV ODGOVORNOSTI

 

Uporabnik se obvezuje, da portala ne bo uporabljal za nezakonite namene ali namene, ki bi lahko škodovali portalu ali skrbniku tega portala. Ravno tako ni dovoljeno onemogočanje ali oviranje uporabe portala drugim njegovim uporabnikom.

 

Skrbnik portala ne odgovarja za pravilnost ter ažurnost podatkov, ki jih objavi uporabnik in ne prevzema odgovornosti za dejanja, ki jih uporabnik opravi na podlagi objavljenih podatkov.

 

Skrbnik portala ni odgovoren za kakršnokoli škodo, ki bi izvirala iz morebitnih tehničnih težav portala ali drugih motenj.

 

Portal vsebuje tudi povezave na spletna mesta tretjih oseb. Skrbnik portala ne prevzema odgovornosti za spoštovanje zasebnosti in vsebino na teh spletnih mestih.

 

9. SPREJEM SPLOŠNIH POGOJEV

 

Uporabnik portala potrjuje, da je s splošnimi pogoji seznanjen in da z njimi soglaša.

 

 

 

10. SPREMINJANJE SPLOŠNIH POGOJEV

 

Skrbnik si pridržuje pravico do spreminjanja splošnih pogojev, pod katerimi se omogoča uporabo portala. Ob vsaki spremembi splošnih pogojev bo spremenjen datum na dnu tega dokumenta.

 

11. REŠEVANJE SPOROV

 

Skrbnik portala si bo vse morebitne spore prizadeval reševati po mirni poti. Za reševanje sporov, za katere se izčrpa vse ostale zunaj sodne možnosti sporazuma, je pristojno okrožno sodišče v Ljubljani.

 

 

V Ljubljani, 24.11.2015
 

 

Vse cene z DDV | Vse pravice pridržane | Trgovina Diabetes.si © 2015 | Izdelava: Zap-Team

Twitter novice

Pišite nam

Pomoč pri nakupi v naši spletni trgovini.

Lokacija

Dolenjska cesta 22,
1000 Ljubljana

01/542 5004